Wszystko o produktach

To, co chcesz wiedzieć na temat środków żelujących!

Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania na temat przetworów i środków żelujących.

Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, skontaktuj się z naszym serwisem konsumenta Kuchni doświadczalnej Dr. Oetkera.

Dlaczego warto zastosować Żelfixy i Cukry żelujące Dr. Oetkera?

Żelfixy i Cukry żelujące Dr. Oetkera:

  • zachowują smak, aromat i kolor przetworów
  • utrzymują ich stabilną konsystencję, bez rozwarstwiania
  • zapobiegają pleśnieniu i fermentacji dżemów i konfitur
  • zachowują cenne witaminy poprzez bardzo krótką obróbkę termiczną owoców
  • oszczędzają Twój czas i energię
  • redukują ilość cukru użytego do przetworów

Dlaczego przygotowanie domowych przetworów jest teraz tak łatwe i szybkie?

Aby otrzymać w kilka minut dżem domowej roboty, zamiast dodawania ogromnej ilości cukru, długiego gotowania owoców, a następnie żmudnej pasteryzacji słoików, wystarczy zastosować Żelfix, albo Cukier żelujący Dr. Oetkera. Produkty te powodują, że domowe przetwory szybciej żelują co, oprócz oszczędności czasu i energii, wynikającego z krótkiego gotowania owoców, gwarantuje zatrzymanie w nich cennych witamin. Żelfixy i Cukry żelujące Dr. Oetkera utrzymują właściwy smak, kolor, aromat i konsystencję wszystkich przetworów podczas ich długiego przechowywania w domowych spiżarniach

Dlaczego przetwory z użyciem Środków żelujących Dr. Oetkera nie wymagają długiego gotowania?

Wszystkie Środki żelujące Dr. Oetkera produkowane są w oparciu o naturalną substancję roślinną - pektynę, występującą w niektórych owocach t.j.: pomarańcze, jabłka, porzeczki .To właśnie pektyna powoduje, że przy bardzo krótkim czasie gotowania 1-2 minuty, przetwory żelują.

Czym różni się Żelfix od Cukrów żelujących?

Żelfix Dr. Oetkera to produkt na bazie pektyny owocowej do przygotowania konfitur owocowych i warzywnych. Wystarczy do przebranych i umytych owoców dodać Żelfix i cukier, wymieszać, zagotować i przełożyć do wyparzonych słoików. Cukier żelujący jeszcze bardziej ułatwia przygotowanie domowych przetworów, ponieważ jest gotową mieszanką pektyny i cukru , skomponowaną w idealnych proporcjach na 1 kg owoców. Wystarczy Cukier żelujący wymieszać z owocami i krótko zagotować.

Co oznaczają proporcje 2:1 i 3:1 umieszczone na opakowaniach produktów?

2:1 i 3:1 to proporcje owoców i cukru użytych do przygotowania przetworów. 2:1 wyraża stosunek owoców do użytego cukru t.j: 1 kg owoców na 0,5 kg cukru, 3:1 – adekwatnie, 1 kg owoców na 0,35 kg cukru. Produkty "2:1" są przeznaczone do tradycyjnych, bardziej słodkich dżemów i konfitur, natomiast produkty oznaczone symbolem” 3:1” są przeznaczone do przetworów niskosłodzonych.

Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.