
Gładki dżem malinowy
ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Bezpestkowy, bogaty w smaku dżem malinowy. Przyda się na chłodniejsze dni!
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Zobacz produkty
Wskazówki
1
1 porcja = 25 g
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
Sposób przygotowania
Oczyszczone owoce umieść w kielichu blendera i zmiksuj. Owoce przetrzyj przez sito. Odmierz 1 kilogram musu i przelej do garnka. Wymieszaj z Żelfixem i zagotuj mieszając. Następnie dodaj cukier, wymieszaj. Usuń nadmiar piany i po upływie 3 minut przelej do wyparzonych wcześniej słoiczków. Szczelnie zamknij i odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Dżem śliwkowy z winem![]()

40 MinŚredni
Dżem śliwkowy z winem
40 MinŚredni
Dżem śliwkowy z winem
Galaretka wiśniowa![]()

40 MinŚredni
Galaretka wiśniowa
40 MinŚredni
Galaretka wiśniowa
Dżem malinowo-cytrynowy z Żelfixem 2:1![]()

40 MinŚredni
Dżem malinowo-cytrynowy z Żelfixem 2:1
40 MinŚredni
Dżem malinowo-cytrynowy z Żelfixem 2:1
Galaretka jabłkowa z melisą![]()

40 MinŚredni
Galaretka jabłkowa z melisą
40 MinŚredni
Galaretka jabłkowa z melisą
Galaretka z węgierek![]()

40 MinŚredni
Galaretka z węgierek
40 MinŚredni
Galaretka z węgierek
Ketchup![]()

40 MinŚredni
Ketchup
40 MinŚredni
Ketchup
Relish prowansalski![]()

40 MinŚredni
Relish prowansalski
40 MinŚredni
Relish prowansalski