
Konfitura z wiśni z Żelfixem 2:1
ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Wiśniowy smak zamknięty w słoiku
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Zobacz produkty
Wskazówki
1
1 porcja = 25 g
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
1
Sposób przygotowania
Owoce umyć, osączyć, wydrylować, przełożyć do garnka. Wsypać Żelfix, stale mieszając zagotować. Nie przerywając mieszania wsypać cukier i gotować od momentu ponownego zagotowania jeszcze ok. 5 minut.
Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna), słoiki zamknąć, odwrócić dnem do góry.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Konfitura porzeczkowa z marchewką![]()

40 MinŚredni
Konfitura porzeczkowa z marchewką
40 MinŚredni
Konfitura porzeczkowa z marchewką
Chutney z melona i papryki![]()

20 MinŚredni
Chutney z melona i papryki
20 MinŚredni
Chutney z melona i papryki
Dżem malinowo-cytrynowy z Żelfixem 2:1![]()

40 MinŚredni
Dżem malinowo-cytrynowy z Żelfixem 2:1
40 MinŚredni
Dżem malinowo-cytrynowy z Żelfixem 2:1
Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa![]()

40 MinŚredni
Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa
40 MinŚredni
Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa
Konfitura z owoców leśnych![]()

20 MinŚredni
Konfitura z owoców leśnych
20 MinŚredni
Konfitura z owoców leśnych
Kwaśny chutney z porzeczek i cebuli![]()

40 MinŚredni
Kwaśny chutney z porzeczek i cebuli
40 MinŚredni
Kwaśny chutney z porzeczek i cebuli
Galaretka jabłkowa z melisą![]()

40 MinŚredni
Galaretka jabłkowa z melisą
40 MinŚredni
Galaretka jabłkowa z melisą