PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Piccalilli

Wykwintny sos warzywny, o słodko - kwaśnym smaku

o 7 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Piccalilli

Składniki:

500 g kalafiora
100 g białej kapusty
150 g papryki czerwonej
150 g papryki żółtej
100 g papryki pomarańczowej
300 g cebuli czerwonej
200 g marchwi
250 ml wody
0,5 łyżeczki pieprzu kolorowego
4 łyżki cukru
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
250 ml octu winnego
8 łyżek musztardy ziarnistej

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Kalafior podzielić na różyczki, kapustę poszatkować. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w słupki. Cebulę i marchew obrać, pokroić w słupki. Warzywa przełożyć do garnka, wlać wodę. Dodać sól, pieprz i cukier.

Gotować 10-12 min. Wsypać Żelfix, dodać musztardę, ocet winny, dokładnie wymieszać. Gotować jeszcze 3 min. ciągle mieszając.

Gorące Piccalilli nałożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Ułożyć do góry dnem na ok. 5 min.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Piccalilli

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 80kJ
19kcal
193kJ
46kcal
Tłuszcz 0.24g 0.59g
Węglowodany 4.01g 10.02g
Białko 0.63g 1.57g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt