PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Piccalilli

Wykwintny sos warzywny, o słodko - kwaśnym smaku

o 7 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Piccalilli

Składniki:

500 g kalafiora
100 g białej kapusty
150 g papryki czerwonej
150 g papryki żółtej
100 g papryki pomarańczowej
300 g cebuli czerwonej
200 g marchwi
250 ml wody
0,5 łyżeczki pieprzu kolorowego
4 łyżki cukru
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
250 ml octu winnego
8 łyżek musztardy ziarnistej

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Kalafior podzielić na różyczki, kapustę poszatkować. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w słupki. Cebulę i marchew obrać, pokroić w słupki. Warzywa przełożyć do garnka, wlać wodę. Dodać sól, pieprz i cukier.

Gotować 10-12 min. Wsypać Żelfix, dodać musztardę, ocet winny, dokładnie wymieszać. Gotować jeszcze 3 min. ciągle mieszając.

Gorące Piccalilli nałożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Ułożyć do góry dnem na ok. 5 min.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Piccalilli

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 80kJ
19kcal
193kJ
46kcal
Tłuszcz 0.24g 0.59g
Węglowodany 4.01g 10.02g
Białko 0.63g 1.57g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!