Piccalilli

Wykwintny sos warzywny, o słodko - kwaśnym smaku

ok. 7 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Piccalilli

Składniki:

500 g kalafiora
100 g białej kapusty
150 g papryki czerwonej
150 g papryki żółtej
100 g papryki pomarańczowej
300 g cebuli czerwonej
200 g marchwi
250 ml wody
0,5 łyżeczki pieprzu kolorowego
4 łyżki cukru
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
250 ml octu winnego
8 łyżek musztardy ziarnistej

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Kalafior podzielić na różyczki, kapustę poszatkować. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w słupki. Cebulę i marchew obrać, pokroić w słupki. Warzywa przełożyć do garnka, wlać wodę. Dodać sól, pieprz i cukier.

Gotować 10-12 min. Wsypać Żelfix, dodać musztardę, ocet winny, dokładnie wymieszać. Gotować jeszcze 3 min. ciągle mieszając.

Gorące Piccalilli nałożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Ułożyć do góry dnem na ok. 5 min.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Piccalilli

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 80 kJ
19 kcal
193 kJ
46 kcal
Tłuszcz 0.24 g 0.59 g
Węglowodany 4.01 g 10.02 g
Białko 0.63 g 1.57 g
Nasze produkty
20 urodziny Kopca Kreta
Poznaj Kopcowe przepisy i inspiracje
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.