PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Marmolada bananowo-grejpfrutowa

Ciekawa kombinacja smaków banana i grejpfruta

ok. 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Marmolada bananowo-grejpfrutowa

Składniki:

4 - 5 szt. bananów
1 szt. grejpfrutów czerwonych
500 ml soku marchwiowo-brzoskwiniowo-jabłkowego
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
4 łyżki rumu

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Banany umyj, obierz ze skórki, drobno pokrój, odważ 500 g. Z grejpfruta wyciśnij sok. Banany, sok z grejpfruta i sok marchwiowo-brzoskwiniowo-jabłkowy przełóż do garnka, wsyp cukier żelujący, doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 3 minuty cały czas mieszając. Wlej rum i wymieszaj. Gorący dżem nakładaj do wyparzonych słoików. Słoiki szczelnie zamknij i odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Marmolada bananowo-grejpfrutowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 239 kJ
57 kcal
532 kJ
127 kcal
Tłuszcz 0.07 g 0.15 g
Węglowodany 14.16 g 31.48 g
Białko 0.25 g 0.56 g