PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Marmolada bananowo-grejpfrutowa

Ciekawa kombinacja smaków banana i grejpfruta

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Marmolada bananowo-grejpfrutowa

Składniki:

4 - 5 szt. bananów
1 szt. grejpfrutów czerwonych
500 ml soku marchwiowo-brzoskwiniowo-jabłkowego
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
4 łyżki rumu

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Banany umyj, obierz ze skórki, drobno pokrój, odważ 500 g. Z grejpfruta wyciśnij sok. Banany, sok z grejpfruta i sok marchwiowo-brzoskwiniowo-jabłkowy przełóż do garnka, wsyp cukier żelujący, doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 3 minuty cały czas mieszając. Wlej rum i wymieszaj. Gorący dżem nakładaj do wyparzonych słoików. Słoiki szczelnie zamknij i odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Marmolada bananowo-grejpfrutowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 239kJ
57kcal
532kJ
127kcal
Tłuszcz 0.07g 0.15g
Węglowodany 14.16g 31.48g
Białko 0.25g 0.56g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!