Przygotowanie
Wskazówka dotycząca przygotowania
Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, można dodać sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera.
Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców należy przyjąć proporcje: 2 kg owoców + 2 Żelfixy + 700 g cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników.
Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Dżem truskawkowy z Żelfixem 3:1![]()

20 Min
Dżem truskawkowy z Żelfixem 3:1
20 Min
Dżem truskawkowy z Żelfixem 3:1
Dżem jabłkowo-ananasowy![]()

40 Min
Dżem jabłkowo-ananasowy
40 Min
Dżem jabłkowo-ananasowy
Dżem z jabłek i kiwi z Żelfixem![]()

40 Min
Dżem z jabłek i kiwi z Żelfixem
40 Min
Dżem z jabłek i kiwi z Żelfixem
Konfitura babci i dziadka![]()

20 Min
Konfitura babci i dziadka
20 Min
Konfitura babci i dziadka
Relish pomidorowo-selerowy![]()

60 Min
Relish pomidorowo-selerowy
60 Min
Relish pomidorowo-selerowy
Chutney z dyni![]()

40 Min
Chutney z dyni
40 Min
Chutney z dyni
Chutney brzoskwiniowo-figowy![]()

40 Min
Chutney brzoskwiniowo-figowy
40 Min
Chutney brzoskwiniowo-figowy
Konfitura z nektarynek i porzeczek![]()

40 Min
Konfitura z nektarynek i porzeczek
40 Min
Konfitura z nektarynek i porzeczek
Leśny dżem z malin i borówek![]()

20 Min
Leśny dżem z malin i borówek
20 Min
Leśny dżem z malin i borówek