
Marmolada pomarańczowa
ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
20 min
Smak soczystych pomarańczy zamknięty w słoiczku
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Zobacz produkty
Wskazówki
1
1 porcja = 25 g
Przygotowanie:
Czas pracy :
20 min
1
Sposób przygotowania
Pomarańcze umyć, obrać ze skórki, wyciąć ostrym nożem cząstki, tak aby nie było białych błonek, odważyć 500 g. Owoce i sok pomarańczowy przełożyć do garnka, dodać Żelfix, zagotować. Wsypać cukier zagotować ponownie i gotować jeszcze 1-2 minuty. Gorącą marmoladę nakładać do wyparzonych słoików do pełna. Słoiki szczelnie zamknąć i ułożyć do góry dnem na ok. 5 minut.
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Dżem truskawkowy z rabarbarbarem![]()

40 MinŚredni
Dżem truskawkowy z rabarbarbarem
40 MinŚredni
Dżem truskawkowy z rabarbarbarem
Piccalilli![]()

40 MinŚredni
Piccalilli
40 MinŚredni
Piccalilli
Konfitura z wiśni z Żelfixem 2:1![]()

40 MinŚredni
Konfitura z wiśni z Żelfixem 2:1
40 MinŚredni
Konfitura z wiśni z Żelfixem 2:1
Dżem truskawkowy z Żelfixem 3:1![]()

20 MinŚredni
Dżem truskawkowy z Żelfixem 3:1
20 MinŚredni
Dżem truskawkowy z Żelfixem 3:1
Marmolada bananowo-grejpfrutowa![]()

40 MinŚredni
Marmolada bananowo-grejpfrutowa
40 MinŚredni
Marmolada bananowo-grejpfrutowa
Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa![]()

40 MinŚredni
Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa
40 MinŚredni
Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa
Prażone jabłka z cynamonem![]()

40 MinŚredni
Prażone jabłka z cynamonem
40 MinŚredni
Prażone jabłka z cynamonem