
Powidła z czarnego bzu
ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Powidła, które mają właściwości lecznicze przy przeziębieniu
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Składniki
1000 g
owoców czarnego bzu
1 opak.
500 g
cukru
1 szt.
cytryny (sok z 1 cytryny)
Zobacz produkty
Wskazówki
1
1 porcja = 25 g
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
1
Sposób przygotowania
Owoce przebrać, usunąć niedojrzałe jagody, wsypać do garnka, dodać Żelfix. Masę doprowadzić do wrzenia mieszając. Wsypać cukier i gotować jeszcze 5 min. Zestawić z ognia, owoce zmiksować, wlać sok z cytryny.
Powidła przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie je zamknąć i odwrócić do góry dnem.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Mus jabłkowy![]()

20 MinŚredni
Mus jabłkowy
20 MinŚredni
Mus jabłkowy
Konfitura wiśniowo-jeżynowa![]()

40 MinŚredni
Konfitura wiśniowo-jeżynowa
40 MinŚredni
Konfitura wiśniowo-jeżynowa
Relish z cukinii, papryki i brzoskwiń![]()

20 MinŚredni
Relish z cukinii, papryki i brzoskwiń
20 MinŚredni
Relish z cukinii, papryki i brzoskwiń
Konfitura dwa smaki![]()

20 MinŚredni
Konfitura dwa smaki
20 MinŚredni
Konfitura dwa smaki
Porzeczkowa konfitura do mięs z dodatkiem Żelfixu![]()

40 MinŚredni
Porzeczkowa konfitura do mięs z dodatkiem Żelfixu
40 MinŚredni
Porzeczkowa konfitura do mięs z dodatkiem Żelfixu
Powidła śliwkowe z Żelfixem![]()

40 MinŚredni
Powidła śliwkowe z Żelfixem
40 MinŚredni
Powidła śliwkowe z Żelfixem
Chutney z melona i papryki![]()

20 MinŚredni
Chutney z melona i papryki
20 MinŚredni
Chutney z melona i papryki