PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura malinowa z kiwi

Ciekawe połączenie smaku malin i kiwi

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura malinowa z kiwi

Składniki:

600 g malin
600 g kiwi
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Maliny przebrać, przetrzeć przez sitko, odważyć 500 g. Kiwi obrać, pokroić na małe kawałeczki i odważyć 500 g. Owoce włożyć do garnka i dodać Żelfix 2:1. Stale mieszając, zagotować masę na średnim ogniu i dodać cukier. Zagotować ponownie i gotować 1 minutę.

Gotową konfiturę nałożyć do wypasteryzowanych słoików z przykrywkami typu twist - off.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura malinowa z kiwi

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 281kJ
67kcal
641kJ
153kcal
Tłuszcz 0.12g 0.28g
Węglowodany 17.31g 39.34g
Białko 0.34g 0.77g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt