
Galaretka z jeżyn
ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Wyjątkowe połączenie zdrowych jeżyn z czerwonym winem
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Składniki
500 g
jeżyn
800 ml
wody
1 opak.
500 g
cukru
1 łyżeczka
100 ml
czerwonego półwytrawnego wina
Wskazówki
1
1 porcja = 25 g
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
Sposób przygotowania
Jeżyny przebrać, umyć, osączyć, usunąć szypułki. Wsypać do rondla, wlać wodę, gotować ok. 5 minut.
Owoce odcedzić na sicie. Odmierzyć 0,75 l wywaru jeżynowego i wymieszać z Żelfixem, doprowadzić do wrzenia, wsypać cukier, cukier wanilinowy i gotować 3 minuty.
Na końcu wlać wino, wymieszać i rozlać (do pełna) do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć do góry dnem.
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Chutney z dyni![]()

40 MinŚredni
Chutney z dyni
40 MinŚredni
Chutney z dyni
Konfitura z nektarynek i porzeczek![]()

40 MinŚredni
Konfitura z nektarynek i porzeczek
40 MinŚredni
Konfitura z nektarynek i porzeczek
Chutney rabarbarowy![]()

40 MinŚredni
Chutney rabarbarowy
40 MinŚredni
Chutney rabarbarowy
Mix pomidorowo-paprykowy![]()

20 MinŚredni
Mix pomidorowo-paprykowy
20 MinŚredni
Mix pomidorowo-paprykowy
Galaretka z dyni z cynamonem![]()

40 MinŚredni
Galaretka z dyni z cynamonem
40 MinŚredni
Galaretka z dyni z cynamonem
Galaretka z wina musującego z płatkami róży![]()

40 MinŚredni
Galaretka z wina musującego z płatkami róży
40 MinŚredni
Galaretka z wina musującego z płatkami róży
Konfitura gruszkowa z aronią![]()

40 MinŚredni
Konfitura gruszkowa z aronią
40 MinŚredni
Konfitura gruszkowa z aronią