PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem śliwkowy z winem

Dżem śliwkowy wzbogacony rodzynkami i nutą wina

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem śliwkowy z winem

Składniki:

1100 g śliwek węgierek (wypestkowanych)
100 g rodzynek
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
50 ml czerwonego wina

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Śliwki umyć, usunąć pestki, pokroić na małe kawałki. Rodzynki umyć. Owoce włożyć do garnka, wsypać cukier żleujący 3:1 Dr. Oetkera, dokładnie wymieszać i zagotować. Gotować przez 3 minuty, następnie dodać rodzynki i wino.

Gotową konfiturę nałożyć do wypasteryzowanych słoików z przykrywkami typu twist-off i na 5 minut odwrócić je do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem śliwkowy z winem

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 226kJ
54kcal
569kJ
136kcal
Tłuszcz 0.07g 0.17g
Węglowodany 13.46g 33.65g
Białko 0.22g 0.56g