
Chutney brzoskwiniowy
ok. 8 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Smaczne połączenie brzoskwini, cebuli, papryki i rodzynek.
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Składniki
1000 g
brzoskwiń (bez pestek i skóry)
400 g
cebuli
1 szt.
papryki czerwonej
2 łyżeczki
soli czosnkowej
150 g
rodzynek
350 ml
octu winnego
1 opak.
350 g
cukru
1 łyżeczka
soli
2 łyżeczki
gorczycy
1 łyżeczka
pieprzu
2 łyżeczki
curry
Zobacz produkty
Wskazówki
1
1 porcja = 25 g
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
Sposób przygotowania
Brzoskwinie umyj, obierz ze skóry, usuń pestki, pokrój w małe cząstki, odważ 1000 g. Cebulę obierz ze skóry, paprykę umyj, usuń pestki, pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki przełóż do garnka, mieszając doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut. Gotowy chutney natychmiast przełóż do wyparzonych słoików (do pełna) i szczelnie zamknij. Słoiki ułóż do góry dnem na ok. 5 minut.
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Galaretka z czarnych jagód![]()

40 MinŚredni
Galaretka z czarnych jagód
40 MinŚredni
Galaretka z czarnych jagód
Chutney z melona i papryki![]()

20 MinŚredni
Chutney z melona i papryki
20 MinŚredni
Chutney z melona i papryki
Dżem malinowo-cytrynowy z Żelfixem 2:1![]()

40 MinŚredni
Dżem malinowo-cytrynowy z Żelfixem 2:1
40 MinŚredni
Dżem malinowo-cytrynowy z Żelfixem 2:1
Konfitura morelowo-migdałowa![]()

40 MinŚredni
Konfitura morelowo-migdałowa
40 MinŚredni
Konfitura morelowo-migdałowa
Chutney brzoskwiniowo-figowy![]()

40 MinŚredni
Chutney brzoskwiniowo-figowy
40 MinŚredni
Chutney brzoskwiniowo-figowy
Chutney morelowo-pomidorowy![]()

40 MinŚredni
Chutney morelowo-pomidorowy
40 MinŚredni
Chutney morelowo-pomidorowy
Konfitura malinowa z kiwi![]()

20 MinŚredni
Konfitura malinowa z kiwi
20 MinŚredni
Konfitura malinowa z kiwi