Z Żelfixem 2:1 możesz przygotować pyszne konfitury używając tylko 0,5 kg cukru na 1 kg owoców. Do umytych i oczyszczonych owoców dodaj Żelfix 2:1, zagotuj, następnie dodaj cukier i gotuj 1-2 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie Żelfixu zapobiega pleśnieniu konfitur. Teraz wystarczy przełożyć je do wyparzonych słoiczków i cieszyć się smakiem lata przez długie miesiące!
W tym miejscu zwracamy uwagę osobom cierpiącym na alergię lub inne nietolerancje, że niniejszy produkt może zawierać alergenne składniki , bądź śladowe ich ilości, które zgodnie z przepisami prawa wymagają znakowania, bowiem mogą wywołać reakcje alergiczne lub reakcje nietolerancji, a mianowicie:
gluten2
mleko2
Wartość w 100 g produktu | |
---|---|
Energia |
1390
kJ
329 kcal |
Węglowodany: |
75
g
|
W tym Cukry |
75
g
|
Białko: |
0.50
g
|
Sól: |
1.5
g
|
Zawiera: 40g