Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka).

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do zapoznania się z naszą polityką prywatności.

Żelfix 2:1

Żelfix 2:1

Z Żelfixem 2:1 możesz przygotować pyszne konfitury używając tylko 0,5 kg cukru na 1 kg owoców. Do umytych i oczyszczonych owoców dodaj Żelfix 2:1, zagotuj, następnie dodaj cukier i gotuj 1-2 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie Żelfixu zapobiega pleśnieniu konfitur. Teraz wystarczy przełożyć je do wyparzonych słoiczków i cieszyć się smakiem lata przez długie miesiące!

Alergeny

W tym miejscu zwracamy uwagę osobom cierpiącym na alergię lub inne nietolerancje, że niniejszy produkt może zawierać alergenne składniki bądź śladowe ich ilości, które zgodnie z przepisami prawa wymagają znakowania, bowiem mogą wywołać reakcje alergiczne lub reakcje nietolerancji, a mianowicie:

Możliwa obecność glutenu
Możliwa obecność mleka


Dodatkowo informujemy, że znakowania wymagają zgodnie z przepisami prawa poniżej wymienione substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
Skorupiaki,
Jaja,
Ryby,
Orzeszki ziemne,
Soja,
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia lub orzechy Queensland,
Seler,
Gorczyca,
Nasiona sezamu,
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu większym niż 10 mg/kg lub 10 mg/l,
Łubin,
Mięczaki i ich produkty pochodne.

Informacje o wartościach odżywczych Żelfix 2:1

  Wartość odżywcza w 100 g:
Energia 1390 kJ
329 kcal
Tłuszcz 0,0 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone 0,0 g
Węglowodany 75,3 g
w tym Cukry 75,3 g
Białko 0,5 g
Sól 1,47 g