
Relish pomidorowo-selerowy
5 słoików (po 200 ml)
Średni
60 min
Idealny do przekąsek i mięs na zimno
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Składniki
250 g
selera (oczyszczonego)
300 g
pomidorów
150 g
papryki czerwonej (oczyszczonej)
1 opak.
100 g
cukru
100 ml
octu winnego
150 ml
białego wytrawnego wina
1 szczypta
soli
1 szczypta
pieprzu
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Czas pracy :
60 min
1
Sposób przygotowania
Seler umyć, oczyścić, pokroić w drobną kostkę, zważyć 250 g. Pomidory włożyć na krótko do wrzątku (nie gotować), zdjąć skórkę, wyciąć nasady nasienne, strąki papryki umyć, pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka. Dodać Żelfix wymieszany z cukrem, octem winnym, białym winem. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować cały czas mieszając przez 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gorący relish nałożyć do wyparzonych słoików (do pełna), szczelnie je zamknąć i ułożyć do góry dnem na około 15 minut.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Chutney z dyni![]()

40 MinŚredni
Chutney z dyni
40 MinŚredni
Chutney z dyni
Mus jabłkowy![]()

20 MinŚredni
Mus jabłkowy
20 MinŚredni
Mus jabłkowy
Galaretka z jeżyn![]()

40 MinŚredni
Galaretka z jeżyn
40 MinŚredni
Galaretka z jeżyn
Konfitura dwa smaki![]()

20 MinŚredni
Konfitura dwa smaki
20 MinŚredni
Konfitura dwa smaki
Prażone jabłka z cynamonem![]()

40 MinŚredni
Prażone jabłka z cynamonem
40 MinŚredni
Prażone jabłka z cynamonem
Relish prowansalski![]()

40 MinŚredni
Relish prowansalski
40 MinŚredni
Relish prowansalski
Relish z nektarynek, papryki i cebuli![]()

40 MinŚredni
Relish z nektarynek, papryki i cebuli
40 MinŚredni
Relish z nektarynek, papryki i cebuli