
Prażone jabłka z cynamonem
5 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Soczysty smak jabłek z dodatkiem cynamonu
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Składniki
1200 g
jabłek (najlepiej Renet)
250 ml
soku jabłkowego
2 łyżeczki
cynamonu
1 opak.
500 g
cukru
Zobacz produkty
Wskazówki
1
1 porcja = 25 g
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
Sposób przygotowania
Jabłka umyj, obierz ze skórki, usuń gniazda. Odmierz 1 kilogram i pokrój je w cienkie plastry (najlepiej przy pomocy malaksera). Sok przelej do garnka, wymieszaj z Żelfixem i cynamonem, zagotuj. Następnie dodaj cukier, wymieszaj. Do gotującego się soku dodaj plasterki jabłek. Gotuj ok. 3 minut, usuń pianę i przelej do wyparzonych wcześniej słoiczków. Zamknij szczelnie i odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Dżem porzeczkowo-malinowy![]()

40 MinŚredni
Dżem porzeczkowo-malinowy
40 MinŚredni
Dżem porzeczkowo-malinowy
Konfitura gruszkowa z aronią![]()

40 MinŚredni
Konfitura gruszkowa z aronią
40 MinŚredni
Konfitura gruszkowa z aronią
Relish z papryki, ananasa i zielonej cebulki![]()

40 MinŚredni
Relish z papryki, ananasa i zielonej cebulki
40 MinŚredni
Relish z papryki, ananasa i zielonej cebulki
Chutney z marchwi i melona![]()

40 MinŚredni
Chutney z marchwi i melona
40 MinŚredni
Chutney z marchwi i melona
Powidła śliwkowe z Żelfixem![]()

40 MinŚredni
Powidła śliwkowe z Żelfixem
40 MinŚredni
Powidła śliwkowe z Żelfixem
Relish pomidorowo-selerowy![]()

60 MinŚredni
Relish pomidorowo-selerowy
60 MinŚredni
Relish pomidorowo-selerowy
Konfitura z nektarynek i porzeczek![]()

40 MinŚredni
Konfitura z nektarynek i porzeczek
40 MinŚredni
Konfitura z nektarynek i porzeczek