
Galaretka malinowo-arbuzowa
ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Idealna galaretka na upalne dni
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Składniki
700 g
arbuza (miąższ, bez pestek)
300 g
malin
1 szt.
cytryny
1 opak.
350 g
cukru
Zobacz produkty
Wskazówki
1
1 porcja = 25 g
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
Sposób przygotowania
Arbuza rozkroić, odciąć skórę, usunąć pestki i pokroić na małe kawałki.
Maliny oczyścić.
Cytrynę umyć, sparzyć, otrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok.
Owoce, skórkę i sok z cytryny wymieszać w garnku z Żelfixem i zagotować.
Dodać cukier, zagotować ponownie i gotować jeszcze 2 min.
Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany. Gorącą galaretkę nałożyć do słoików, szczelnie zamknąć i ułożyć na ok. 5 min. dnem do góry.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z nerkowcem![]()

40 MinŚredni
Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z nerkowcem
40 MinŚredni
Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z nerkowcem
Konfitura z moreli![]()

40 MinŚredni
Konfitura z moreli
40 MinŚredni
Konfitura z moreli
Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa![]()

40 MinŚredni
Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa
40 MinŚredni
Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa
Galaretka jabłkowa z melisą![]()

40 MinŚredni
Galaretka jabłkowa z melisą
40 MinŚredni
Galaretka jabłkowa z melisą
Galaretka malinowa![]()

40 MinŚredni
Galaretka malinowa
40 MinŚredni
Galaretka malinowa
Galaretka porzeczkowa z rozmarynem![]()

40 MinŚredni
Galaretka porzeczkowa z rozmarynem
40 MinŚredni
Galaretka porzeczkowa z rozmarynem
Galaretka winogronowa z miętą![]()

40 MinŚredni
Galaretka winogronowa z miętą
40 MinŚredni
Galaretka winogronowa z miętą