
Galaretka malinowa
ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Wyśmienita galaretka malinowa z dodatkiem czerwonego wina
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Zobacz produkty
Wskazówki
1
1 porcja = 25 g
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
Sposób przygotowania
Maliny przebierz, oczyść, przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu ok. 10 minut (nie mieszaj!). Powstały sok odcedź, odmierz 3 szklanki (750 ml). Sok przelej do garnka, wsyp Żelfix i wymieszaj doprowadzając do wrzenia. Następnie dodaj cukier i wymieszaj. Gotuj 1 minutę. Do galaretki wlej wino i szybko wymieszaj. Galaretkę nalej do słoików i szczelnie zamknij. Słoiki odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Chutney brzoskwiniowo-figowy![]()

40 MinŚredni
Chutney brzoskwiniowo-figowy
40 MinŚredni
Chutney brzoskwiniowo-figowy
Konfitura wiśniowa z cytryną![]()

40 MinŚredni
Konfitura wiśniowa z cytryną
40 MinŚredni
Konfitura wiśniowa z cytryną
Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa![]()

40 MinŚredni
Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa
40 MinŚredni
Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa
Gładki dżem malinowy![]()

40 MinŚredni
Gładki dżem malinowy
40 MinŚredni
Gładki dżem malinowy
Galaretka jabłkowa z melisą![]()

40 MinŚredni
Galaretka jabłkowa z melisą
40 MinŚredni
Galaretka jabłkowa z melisą
Galaretka malinowo-arbuzowa![]()

40 MinŚredni
Galaretka malinowo-arbuzowa
40 MinŚredni
Galaretka malinowo-arbuzowa
Powidła z czarnego bzu![]()

40 MinŚredni
Powidła z czarnego bzu
40 MinŚredni
Powidła z czarnego bzu