PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Relish pomidorowo-selerowy

Idealny do przekąsek

5 słoików (po 200 ml)

średni 60 min

Składniki

Składniki

do przepisu Relish pomidorowo-selerowy

Składniki:

250 g selera (oczyszczonego)
300 g pomidorów
150 g papryki czerwonej (oczyszczonej)
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
100 g cukru
100 ml octu winnego
150 ml białego wytrawnego wina
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Seler umyć, oczyścić, pokroić w drobną kostkę, zważyć 250 g. Pomidory włożyć na krótko do wrzątku (nie gotować), zdjąć skórkę, wyciąć nasady nasienne, strąki papryki umyć, pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka. Dodać Żelfix wymieszany z cukrem, octem winnym, białym winem. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować cały czas mieszając przez 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gorący relish nałożyć do wyparzonych słoików (do pełna), szczelnie je zamknąć i ułożyć do góry dnem na około 15 minut.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Relish pomidorowo-selerowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 84 kJ
20 kcal
301 kJ
72 kcal
Tłuszcz 0.05 g 0.19 g
Węglowodany 4.35 g 16.11 g
Białko 0.22 g 0.82 g