PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Relish pomidorowo-selerowy

Idealny do przekąsek

5 słoików (po 200 ml)

średnie 60 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Relish pomidorowo-selerowy

Składniki:

250 g selera (oczyszczonego)
300 g pomidorów
150 g papryki czerwonej (oczyszczonej)
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
100 g cukru
100 ml octu winnego
150 ml białego wytrawnego wina
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Seler umyć, oczyścić, pokroić w drobną kostkę, zważyć 250 g. Pomidory włożyć na krótko do wrzątku (nie gotować), zdjąć skórkę, wyciąć nasady nasienne, strąki papryki umyć, pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka. Dodać Żelfix wymieszany z cukrem, octem winnym, białym winem. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować cały czas mieszając przez 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gorący relish nałożyć do wyparzonych słoików (do pełna), szczelnie je zamknąć i ułożyć do góry dnem na około 15 minut.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Relish pomidorowo-selerowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 84kJ
20kcal
301kJ
72kcal
Tłuszcz 0.05g 0.19g
Węglowodany 4.35g 16.11g
Białko 0.22g 0.82g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!