PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Mus jabłkowy

Wykwintny mus z jabłek z dodatkiem pomarańczy

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Mus jabłkowy

Składniki:

1 szt. pomarańczy (2 łyżeczki skórki pomarańczowej)
1200 g jabłek
1 opak. Cukry żelujące 2:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Pomarańczę umyj, sparz, obierz tak, aby skórka nie zawierała jasnych części i pokrój ją w cienkie paseczki. Jabłka umyj, obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, zetrzyj na tarce na grubsze wiórki. Odważ 1 kilogram. Przełóż do garnka, wsyp cukier żelujący, dodaj skórkę pomarańczową i całość wymieszaj doprowadzając do wrzenia. Gotuj ok. 5 minut. Garnek zestaw z ognia. Jabłka ostudź, a następnie zmiksuj przystawką do rozdrabniania. Zagotuj ponownie, a następnie nałóż do wyparzonych słoików, szczelnie zamknij i odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mus jabłkowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 281kJ
67kcal
557kJ
133kcal
Tłuszcz 0.14g 0.27g
Węglowodany 16.78g 33.55g
Białko 0.20g 0.39g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej