PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa

Marmolada pachnąca grejpfrutami i pomarańczą

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa

Składniki:

5 szt. pomarańczy
2 szt. grejpfrutów
5 kropli Aromatu pomarańczowego Dr. Oetkera
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
350 g cukru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Pomarańcze i grejpfruty umyć, obrać ze skórki, ostrym nożem wyciąć cząstki, tak aby nie było białych błonek. Owoce przełożyć do garnka, dodać Żelfix i zagotować. Wsypać cukier, zagotować i gotować jeszcze 2 minuty.

Gorącą marmoladę wlewać do wyparzonych słoików (do pełna), szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem do wystudzenia.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 255kJ
61kcal
410kJ
98kcal
Tłuszcz 0.21g 0.34g
Węglowodany 15.05g 24.27g
Białko 0.42g 0.68g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!