PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa

Marmolada pachnąca grejpfrutami i pomarańczą

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa

Składniki:

5 szt. pomarańczy
2 szt. grejpfrutów
5 kropli Aromatu pomarańczowego Dr. Oetkera
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
350 g cukru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Pomarańcze i grejpfruty umyć, obrać ze skórki, ostrym nożem wyciąć cząstki, tak aby nie było białych błonek. Owoce przełożyć do garnka, dodać Żelfix i zagotować. Wsypać cukier, zagotować i gotować jeszcze 2 minuty.

Gorącą marmoladę wlewać do wyparzonych słoików (do pełna), szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem do wystudzenia.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 255kJ
61kcal
410kJ
98kcal
Tłuszcz 0.21g 0.34g
Węglowodany 15.05g 24.27g
Białko 0.42g 0.68g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt