Flag

Marmolada pomarańczowo-grejpfrutowa

ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Marmolada pachnąca grejpfrutami i pomarańczą
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
5 szt.pomarańczy
2 szt.grejpfrutów
5 kropliAromatu pomarańczowego Dr. Oetkera
1 opak.Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
350 gcukru

Zobacz produkty

Picture - Aromatu pomarańczowego Dr. Oetkera
Picture - Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Pomarańcze i grejpfruty umyć, obrać ze skórki, ostrym nożem wyciąć cząstki, tak aby nie było białych błonek. Owoce przełożyć do garnka, dodać Żelfix i zagotować. Wsypać cukier, zagotować i gotować jeszcze 2 minuty.


Gorącą marmoladę wlewać do wyparzonych słoików (do pełna), szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem do wystudzenia.