PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Marmolada pomarańczowa

Smak soczystych pomarańczy

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Marmolada pomarańczowa

Składniki:

6 - 7 szt. pomarańczy
200 ml soku pomarańczowego
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Pomarańcze umyć, obrać ze skórki, wyciąć ostrym nożem cząstki, tak aby nie było białych błonek, odważyć 500 g. Owoce i sok pomarańczowy przełożyć do garnka, dodać Żelfix, zagotować. Wsypać cukier zagotować ponownie i gotować jeszcze 1-2 minuty. Gorącą marmoladę nakładać do wyparzonych słoików do pełna. Słoiki szczelnie zamknąć i ułożyć do góry dnem na ok. 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Marmolada pomarańczowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 318kJ
76kcal
498kJ
119kcal
Tłuszcz 0.10g 0.15g
Węglowodany 18.86g 29.48g
Białko 0.44g 0.69g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej