PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Marmolada pomarańczowa

Smak soczystych pomarańczy

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Marmolada pomarańczowa

Składniki:

6 - 7 szt. pomarańczy
200 ml soku pomarańczowego
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Pomarańcze umyć, obrać ze skórki, wyciąć ostrym nożem cząstki, tak aby nie było białych błonek, odważyć 500 g. Owoce i sok pomarańczowy przełożyć do garnka, dodać Żelfix, zagotować. Wsypać cukier zagotować ponownie i gotować jeszcze 1-2 minuty. Gorącą marmoladę nakładać do wyparzonych słoików do pełna. Słoiki szczelnie zamknąć i ułożyć do góry dnem na ok. 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Marmolada pomarańczowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 318kJ
76kcal
498kJ
119kcal
Tłuszcz 0.10g 0.15g
Węglowodany 18.86g 29.48g
Białko 0.44g 0.69g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt