PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Limonkowe śledzie z musem z mango

Śledzie z jogurtem naturalnym i musem z mango oraz żelatyną w listkach

o 6 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Limonkowe śledzie z musem z mango

Składniki:

1 opak. Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
200 g płatów śledziowych marynowanych w oleju + 3 łyżki zalewy
300 g jogurtu naturalnego 2% tł.
0,5 szt. limonek (sok)
200 g mango
1 szczypta chili w proszku

Do dekoracji:

1 gałązka koperku

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

3 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Filety śledziowe odsącz i pokrój na małe kawałki. Dodaj jogurt naturalny i zalewę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj sok z limonki.

2

Po 5 minutach odsącz listki w dłoni. Odsączone listki żelatyny rozpuść podgrzewając je w mikrofalówce, nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek śledzi, wymieszaj i całość wlej do pozostałej masy, ciągle mieszając. Przelej do naczynek o pojemności 125 ml. Wstaw do lodówki do stężenia.

3

3 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Mango obierz ze skórki i odkrój pestkę. Miąższ pokrój na mniejsze kawałki i zblenduj na gładką masę. Dodaj chili. Po 5 minutach odsącz listki w dłoni. Odsączone listki żelatyny rozpuść podgrzewając je w mikrofalówce, nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek musu z mango, wymieszaj i całość wlej do pozostałego musu, ciągle mieszając. Przelej do naczynek. Wstaw do lodówki na kilka godzin, do całkowitego stężenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Limonkowe śledzie z musem z mango

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 406kJ
97kcal
322kJ
77kcal
Tłuszcz 3.48g 2.77g
Węglowodany 10.80g 8.57g
Białko 6.59g 5.23g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt