PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Limonkowe śledzie z musem z mango

Śledzie z jogurtem naturalnym i musem z mango oraz żelatyną w listkach

o 6 porcji

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Limonkowe śledzie z musem z mango

Składniki:

1 opak. Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
200 g płatów śledziowych marynowanych w oleju + 3 łyżki zalewy
300 g jogurtu naturalnego 2% tł.
0,5 szt. limonek (sok)
200 g mango
1 szczypta chili w proszku

Do dekoracji:

1 gałązka koperku

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

3 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Filety śledziowe odsącz i pokrój na małe kawałki. Dodaj jogurt naturalny i zalewę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj sok z limonki.

2

Po 5 minutach odsącz listki w dłoni. Odsączone listki żelatyny rozpuść podgrzewając je w mikrofalówce, nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek śledzi, wymieszaj i całość wlej do pozostałej masy, ciągle mieszając. Przelej do naczynek o pojemności 125 ml. Wstaw do lodówki do stężenia.

3

3 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Mango obierz ze skórki i odkrój pestkę. Miąższ pokrój na mniejsze kawałki i zblenduj na gładką masę. Dodaj chili. Po 5 minutach odsącz listki w dłoni. Odsączone listki żelatyny rozpuść podgrzewając je w mikrofalówce, nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek musu z mango, wymieszaj i całość wlej do pozostałego musu, ciągle mieszając. Przelej do naczynek. Wstaw do lodówki na kilka godzin, do całkowitego stężenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Limonkowe śledzie z musem z mango

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 406kJ
97kcal
322kJ
77kcal
Tłuszcz 3.48g 2.77g
Węglowodany 10.80g 8.57g
Białko 6.59g 5.23g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!