
Mini galaretki z jajami przepiórczymi
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Marchewkę, pietruszkę, seler, por obierz i umyj, umieść w garnku wszystkie warzywa. Wlej wodę i zagotuj. Dodaj sól, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Zmniejsz ogień. Cebulę nieobraną połóż na palniku kuchenki i opal ją ogniem, włóż do garnka z warzywami. Na końcu dodaj gałązki natki pietruszki. Garnek przykryj pokrywką, ale nie szczelnie. Gotuj około pół godziny na małym ogniu do miękkości warzyw. Po ugotowaniu przecedź wywar przez gazę. Marchewkę pokrój na plasterki.
Żelatynę namocz w zimnej wodzie przez 5 minut, odciśnij. Dodaj do gorącego bulionu (500 ml), wymieszaj do rozpuszczenia.
Jajka ugotuj, ostudź, obierz i przekrój na połówki. Mrożony groszek sparz wrzątkiem. Szklaneczki o poj. 170 ml wyłóż dekoracyjnie połówkami jajek, groszkiem, marchewką i gałązkami natki pietruszki. Zalej bulionem z żelatyną i wstaw do lodówki do schłodzenia na minimum 4 godziny.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Domowa pizza

Bułeczki na grilla

Quiche z porami i szpinakiem

Drożdżowe ślimaki z szynką i oliwkami

Limonkowe śledzie z musem z mango

Mus z koziego sera z galaretką z buraków
