
Wytrawny przekładaniec z cukinią
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Cukinię umyć, pokroić ostrym nożem wzdłuż na plastry o grubości 5 mm. Obgotować 2 minuty w osolonym wrzątku, osączyć na sicie. Twaróg zemleć, wymieszać ze śmietaną i oliwą. Przyprawić solą i pieprzem. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody i przestudzić. Dodać 3 łyżki twarogu. Wymieszać z resztą masy serowej. Miskę o średnicy 20 cm wyłożyć folią i ułożyć na niej podłużne plastry cukinii (plaster obok plastra) tak, aby przykryć całe dno.Do środka włożyć masę serową, przekładając ją trzykrotnie plastrami cukini i wyrównać. Miskę wstawić do lodówki na 2 godziny. Wyłożyć na półmisek i udekorować natką pietruszki.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

Mini galaretki z jajami przepiórczymi

Chleb pszenno-żytni na drożdżach

Chleb pszenny z zakwasem

Wytrawne bułeczki z fetą, czosnkiem i oliwkami

Wytrawny sernik z łososiem
