PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura z nektarynek i porzeczek

Smak lata zamknięty w słoiku

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura z nektarynek i porzeczek

Składniki:

1000 g nektarynek
250 g porzeczek czerwonych
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
1 szczypta Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Nektarynki umyj, usuń pestki, drobno pokrój. Porzeczki umyj, oderwij szypułki. Owoce połącz, dodaj cukier żelujący i kwas cytrynowy. Całość wymieszaj i gotuj 1 minutę. Gotową konfiturę nałóż do wypasteryzowanych słoików. Szczelnie zamknij i odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura z nektarynek i porzeczek

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 201kJ
48kcal
502kJ
120kcal
Tłuszcz 0.06g 0.16g
Węglowodany 12.26g 30.65g
Białko 0.29g 0.73g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej