PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura z nektarynek i porzeczek

Smak lata zamknięty w słoiku

ok. 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura z nektarynek i porzeczek

Składniki:

1000 g nektarynek
250 g porzeczek czerwonych
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
1 szczypta Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Nektarynki umyj, usuń pestki, drobno pokrój. Porzeczki umyj, oderwij szypułki. Owoce połącz, dodaj cukier żelujący i kwas cytrynowy. Całość wymieszaj i gotuj 1 minutę. Gotową konfiturę nałóż do wypasteryzowanych słoików. Szczelnie zamknij i odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura z nektarynek i porzeczek

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 201 kJ
48 kcal
502 kJ
120 kcal
Tłuszcz 0.06 g 0.16 g
Węglowodany 12.26 g 30.65 g
Białko 0.29 g 0.73 g