
Konfitura z malin i truskawek
ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Konfitura idealna nie tylko na letnie dni
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Zobacz produkty
Wskazówki
1
1 porcja = 25 g
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
1
Sposób przygotowania
Maliny przebrać i odważyć 600 g. Truskawki umyć, usunąć szypułki, większe pokroić na kawałki, odważyć 400 g. Owoce włożyć do garnka, dodać Żelfix 2:1, wymieszać. Stale mieszając, zagotować masę, następnie dodać cukier. Zagotować ponownie i gotować 1 minutę. Gotową konfiturę nałożyć do wypasteryzowanych słoików z przykrywkami typu twist-off i na 5 minut odwrócić je do góry dnem.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Mus jabłkowy![]()

20 MinŚredni
Mus jabłkowy
20 MinŚredni
Mus jabłkowy
Konfitura gruszkowa z aronią![]()

40 MinŚredni
Konfitura gruszkowa z aronią
40 MinŚredni
Konfitura gruszkowa z aronią
Dżem truskawkowo-ananasowy z Żelfixem 3:1![]()

40 MinŚredni
Dżem truskawkowo-ananasowy z Żelfixem 3:1
40 MinŚredni
Dżem truskawkowo-ananasowy z Żelfixem 3:1
Konfitura z owoców leśnych![]()

20 MinŚredni
Konfitura z owoców leśnych
20 MinŚredni
Konfitura z owoców leśnych
Konfitura z kiwi i grejpfruta![]()

40 MinŚredni
Konfitura z kiwi i grejpfruta
40 MinŚredni
Konfitura z kiwi i grejpfruta
Konfitura z moreli![]()

40 MinŚredni
Konfitura z moreli
40 MinŚredni
Konfitura z moreli
Mix pomidorowo-paprykowy![]()

20 MinŚredni
Mix pomidorowo-paprykowy
20 MinŚredni
Mix pomidorowo-paprykowy