PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura z moreli

Klasyczna konfitura morelowa

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura z moreli

Składniki:

1000 g moreli bez pestek
1 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
350 g cukru
1 szczypta Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Morele umyć, sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki. Pokroić w grubą kostkę. Połowę moreli zmiksować. Owoce i miazgę przełożyć do garnka, wsypać Żelfix - zagotować, dodać cukier, kwas cytrynowy i gotować jeszcze 3 - 4 minuty. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, zamknąć, słoiki odwrócić do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura z moreli

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 214kJ
51kcal
607kJ
145kcal
Tłuszcz 0.05g 0.14g
Węglowodany 9.57g 27.35g
Białko 0.23g 0.66g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!