PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura z kiwi i grejpfruta

Egzotyczna konfitura idealna na kanapki

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura z kiwi i grejpfruta

Składniki:

8 - 9 szt. kiwi
3 - 4 szt. grejpfrutów
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Kiwi umyj, obierz ze skórki, usuń białe, twarde części, pokrój w drobną kostkę, odważ 600 g. Grejpfruty umyj, obierz, wyciśnij ostrym nożem cząstki, tak aby nie było białych błonek. Odważ 400 g miąższu owocowego. Owoce przełóż do garnka i wsyp cukier żelujący. Masę doprowadź do wrzenia ciągle mieszając i gotuj 3 minuty. Łyżką cedzakową zbierz powstałą podczas gotowania pianę. Konfiturę nałóż do wyparzonych wcześniej słoików i szczelnie zamknij. Słoiki odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura z kiwi i grejpfruta

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 193kJ
46kcal
477kJ
114kcal
Tłuszcz 0.06g 0.16g
Węglowodany 11.61g 29.03g
Białko 0.19g 0.47g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!