PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura wiśniowa z żelfixem 2:1

Konfitura bogata w wiśnie o właściwościach rozgrzewających dzięki nucie wiśniówki

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura wiśniowa z żelfixem 2:1

Składniki:

1000 g wiśni (wydrylowanych)
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru
100 ml wiśniówki

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Wiśnie przebrać, umyć, wypestkować, przełożyć do garnka, wsypać Żelfix, masę doprowadzić do wrzenia mieszając. Dodać cukier, ponownie doprowadzić do zagotowania i gotować ok. 5 minut. Na koniec wlać wiśniówkę.

Mieszać do zaniku piany (ewentualnie zebrać ją łyżką cedzakową), nałożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć pokrywkami. Słoiki postawić do góry dnem na ok. 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura wiśniowa z żelfixem 2:1

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 297kJ
71kcal
729kJ
174kcal
Tłuszcz 0.10g 0.24g
Węglowodany 15.95g 38.91g
Białko 0.23g 0.56g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!