PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura wiśniowa z żelfixem 2:1

Konfitura bogata w wiśnie o właściwościach rozgrzewających dzięki nucie wiśniówki

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura wiśniowa z żelfixem 2:1

Składniki:

1000 g wiśni (wydrylowanych)
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru
100 ml wiśniówki

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Wiśnie przebrać, umyć, wypestkować, przełożyć do garnka, wsypać Żelfix, masę doprowadzić do wrzenia mieszając. Dodać cukier, ponownie doprowadzić do zagotowania i gotować ok. 5 minut. Na koniec wlać wiśniówkę.

Mieszać do zaniku piany (ewentualnie zebrać ją łyżką cedzakową), nałożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć pokrywkami. Słoiki postawić do góry dnem na ok. 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura wiśniowa z żelfixem 2:1

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 297kJ
71kcal
729kJ
174kcal
Tłuszcz 0.10g 0.24g
Węglowodany 15.95g 38.91g
Białko 0.23g 0.56g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt