PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura porzeczkowa z marchewką

Smak marchewki i porzeczki zamknięty w słoiku

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura porzeczkowa z marchewką

Składniki:

400 g marchwi
700 g porzeczek czerwonych
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Marchew oczyścić, umyć, zetrzeć na bardzo drobne wiórki, odważyć 300 g. Porzeczki umyć, przełożyć do garnka i gotować ok. 10 min, aby wydzielił się sok. Sok odcedzić, zebrać, przelać do garnka, dodać marchew i Żelfix, zagotować. Wsypać cukier, ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 3-4 min.

Konfiturę zdjąć z ognia, napełnić do pełna słoiczki, szczelnie zakręcić pokrywki i postawić na ok. 5 min do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura porzeczkowa z marchewką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 260kJ
62kcal
632kJ
151kcal
Tłuszcz 0.06g 0.13g
Węglowodany 16.51g 40.28g
Białko 0.30g 0.73g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej