PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura morelowo-migdałowa

Połączenie smaku moreli i migdałów

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura morelowo-migdałowa

Składniki:

1000 g moreli (bez pestek)
125 ml czerwonego wina
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru
30 g migdałów siekanych, bez skórki

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Morele umyć, usunąć pestki, pokroić na kawałki i odważyć 1kg. Owoce włożyć do garnka, dodać Żelfix 2:1 Dr. Oetkera, razem wymieszać. Zagotować masę, wsypać cukier. Mieszając zagotować ponownie i gotować 1 minutę (w przypadku, gdy morele są twardsze, przedłużyć gotowanie do 3 minut). Następnie dodać wino i siekane migdały.

Gotową konfiturę nałożyć do wypasteryzowanych słoików z przykrywkami typu twist-off i na 5 minut odwrócić je do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura morelowo-migdałowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 297kJ
71kcal
712kJ
170kcal
Tłuszcz 0.44g 1.04g
Węglowodany 13.32g 31.71g
Białko 0.38g 0.90g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!