PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura morelowo-migdałowa

Połączenie smaku moreli i migdałów

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura morelowo-migdałowa

Składniki:

1000 g moreli (bez pestek)
125 ml czerwonego wina
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru
30 g migdałów siekanych, bez skórki

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Morele umyć, usunąć pestki, pokroić na kawałki i odważyć 1kg. Owoce włożyć do garnka, dodać Żelfix 2:1 Dr. Oetkera, razem wymieszać. Zagotować masę, wsypać cukier. Mieszając zagotować ponownie i gotować 1 minutę (w przypadku, gdy morele są twardsze, przedłużyć gotowanie do 3 minut). Następnie dodać wino i siekane migdały.

Gotową konfiturę nałożyć do wypasteryzowanych słoików z przykrywkami typu twist-off i na 5 minut odwrócić je do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura morelowo-migdałowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 297kJ
71kcal
712kJ
170kcal
Tłuszcz 0.44g 1.04g
Węglowodany 13.32g 31.71g
Białko 0.38g 0.90g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt