Flag

Konfitura jeżynowo-jagodowa z Żelfixem

ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
20 min
Smaki owoców lasu zamknięte w słoiczku
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
500 gjeżyn
500 gjagód
1 opak.Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera
350 gcukru

Zobacz produkty

Picture - Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Jeżyny umyj, usuń szypułki. Jagody umyj, przebierz. Owoce wsyp do garnka, dodaj Żelfix i dokładnie wymieszaj. Mieszając doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj cukier, wymieszaj. Gotuj jeszcze przez 2 minuty. Gorącą konfiturę nałóż do słoików, szczelnie zamknij i odstaw na ok. 1/2 h do góry dnem.