PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura jeżynowo-jagodowa z cukrem żelującym 3:1

Smaki owoców lasu zamknięte w słoiczku

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura jeżynowo-jagodowa z cukrem żelującym 3:1

Składniki:

500 g jeżyn
500 g jagód
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Jeżyny umyj, usuń szypułki. Jagody umyj, przebierz. Owoce wsyp do garnka, dodaj cukier żelujący i dokładnie wymieszaj. Mieszając doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze przez 2 minuty. Gorącą konfiturę nałóż do słoików, szczelnie zamknij i odstaw na ok. 1/2 h do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura jeżynowo-jagodowa z cukrem żelującym 3:1

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 193kJ
46kcal
561kJ
134kcal
Tłuszcz 0.15g 0.44g
Węglowodany 11.60g 34.11g
Białko 0.20g 0.59g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt