PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura jeżynowo-jagodowa z cukrem żelującym 3:1

Smaki owoców lasu zamknięte w słoiczku

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura jeżynowo-jagodowa z cukrem żelującym 3:1

Składniki:

500 g jeżyn
500 g jagód
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Jeżyny umyj, usuń szypułki. Jagody umyj, przebierz. Owoce wsyp do garnka, dodaj cukier żelujący i dokładnie wymieszaj. Mieszając doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze przez 2 minuty. Gorącą konfiturę nałóż do słoików, szczelnie zamknij i odstaw na ok. 1/2 h do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura jeżynowo-jagodowa z cukrem żelującym 3:1

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 193kJ
46kcal
561kJ
134kcal
Tłuszcz 0.15g 0.44g
Węglowodany 11.60g 34.11g
Białko 0.20g 0.59g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!