PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura gruszkowa z cukrem żelującym 3:1

Wyjątkowy smak dojrzałych gruszek i soku jabłkowego z cynamonowym akcentem

ok. 5 słoików (po 200 ml)

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura gruszkowa z cukrem żelującym 3:1

Składniki:

1000 g gruszek dojrzałych, pokrojonych na małe kawałki
250 ml soku jabłkowego (może być z kartonika)
0,5 łyżeczki Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
0,5 łyżeczki Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Gruszki umyć, obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne, drobno pokroić, odważyć 1kg.

Do garnka włożyć owoce, wsypać cukier żelujący, kwas cytrynowy, cynamon, wlać 250 ml soku jabłkowego, zagotować. Mieszając gotować 1 minutę.

Gotową konfiturę nałożyć do wypasteryzowanych słoików z przykrywkami typu twist-off i na 5 minut odwrócić je do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura gruszkowa z cukrem żelującym 3:1

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 209 kJ
50 kcal
528 kJ
126 kcal
Tłuszcz 0.06 g 0.14 g
Węglowodany 12.67 g 31.67 g
Białko 0.16 g 0.40 g