PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura dwa smaki

Idealne połączenie malin i czerwonych porzeczek na chłodne dni

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura dwa smaki

Składniki:

600 g malin
400 g porzeczek czerwonych
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Maliny oczyścić, porzeczki umyć i odszypułkować.

Owoce przełożyć do garnka i wymieszać z Żelfixem, zagotować. Dodać cukier, zagotować ponownie i gotować jeszcze 1 min. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany.

Gorącą konfiturę nałożyć do słoików i szczelnie zakręcić wieczka. Słoiki odwrócić dnem do góry i pozostawić na ok. 5 min.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura dwa smaki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 255kJ
61kcal
666kJ
159kcal
Tłuszcz 0.06g 0.17g
Węglowodany 16.19g 42.62g
Białko 0.31g 0.81g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!