PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura dwa smaki

Idealne połączenie malin i czerwonych porzeczek na chłodne dni

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura dwa smaki

Składniki:

600 g malin
400 g porzeczek czerwonych
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Maliny oczyścić, porzeczki umyć i odszypułkować.

Owoce przełożyć do garnka i wymieszać z Żelfixem, zagotować. Dodać cukier, zagotować ponownie i gotować jeszcze 1 min. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany.

Gorącą konfiturę nałożyć do słoików i szczelnie zakręcić wieczka. Słoiki odwrócić dnem do góry i pozostawić na ok. 5 min.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura dwa smaki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 255kJ
61kcal
666kJ
159kcal
Tłuszcz 0.06g 0.17g
Węglowodany 16.19g 42.62g
Białko 0.31g 0.81g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt