Flag

Konfitura dwa smaki

ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
20 min
Idealne połączenie malin i czerwonych porzeczek na chłodne dni
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
600 gmalin
400 gporzeczek czerwonych
1 opak.Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 gcukru

Zobacz produkty

Picture - Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Maliny oczyścić, porzeczki umyć i odszypułkować.


Owoce przełożyć do garnka i wymieszać z Żelfixem, zagotować. Dodać cukier, zagotować ponownie i gotować jeszcze 1 min. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany.


Gorącą konfiturę nałożyć do słoików i szczelnie zakręcić wieczka. Słoiki odwrócić dnem do góry i pozostawić na ok. 5 min.