
Galaretka z cytrusów
ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Magiczne połączenie cytrusów z nutką rumu
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Składniki
3 - 4 szt.
pomarańczy
1 - 2 szt.
grejpfrutów
2 szt.
cytryny
1 opak.
Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g
cukru
3 łyżki
rumu
Wskazówki
1
1 porcja = 25 g
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
Sposób przygotowania
Z owoców wyciśnij sok. Odmierzyć 400 ml soku pomarańczowego, 200 ml grejpfrutowego, 150 ml cytrynowego, wlej do rondla. Wsyp Żelfix, zagotuj. Następnie dodaj cukier, wymieszaj i gotuj jeszcze 1 - 2 minuty. Na koniec dodaj rum. Gorącą galaretką napełnij po brzegi słoiki, szczelnie zakręć pokrywki i ustaw na ok. 5 minut do góry dnem.
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Chutney z dyni![]()

40 MinŚredni
Chutney z dyni
40 MinŚredni
Chutney z dyni
Mus jabłkowy![]()

20 MinŚredni
Mus jabłkowy
20 MinŚredni
Mus jabłkowy
Chutney rabarbarowy![]()

40 MinŚredni
Chutney rabarbarowy
40 MinŚredni
Chutney rabarbarowy
Chutney z marchwi i melona![]()

40 MinŚredni
Chutney z marchwi i melona
40 MinŚredni
Chutney z marchwi i melona
Galaretka wiśniowa![]()

40 MinŚredni
Galaretka wiśniowa
40 MinŚredni
Galaretka wiśniowa
Galaretka z czarnych jagód![]()

40 MinŚredni
Galaretka z czarnych jagód
40 MinŚredni
Galaretka z czarnych jagód
Konfitura truskawkowa z płatkami migdałowymi![]()

40 MinŚredni
Konfitura truskawkowa z płatkami migdałowymi
40 MinŚredni
Konfitura truskawkowa z płatkami migdałowymi