PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura brzoskwiniowa z cukinią

Wykwintne połączenie aromatycznych brzoskwiń i cukinii. Idealny dodatek do placków, naleśników i nie tylko...

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura brzoskwiniowa z cukinią

Składniki:

750 g brzoskwiń (bez pestek i skóry)
800 g cukinii
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć, obrać ze skóry, wypestkować, odważyć 500 g i rozdrobnić.

Cukinię umyć, obrać ze skóry, przekroić wzdłuż, usunąć pestki, odważyć 500 g i zetrzeć na tarce na drobne wiórki.

Składniki przełożyć do garnka. Dodać Żelfix 2:1, doprowadzić do zagotowania i gotować jeszcze dwie minuty cały czas mieszając.

Gotową konfiturę nałożyć do wyparzonych słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Ułożyć do góry dnem na ok. 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura brzoskwiniowa z cukinią

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 193kJ
46kcal
402kJ
96kcal
Tłuszcz 0.06g 0.12g
Węglowodany 11.45g 23.86g
Białko 0.43g 0.90g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!