PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Konfitura brzoskwiniowa z cukinią

Wykwintne połączenie aromatycznych brzoskwiń i cukinii. Idealny dodatek do placków, naleśników i nie tylko...

o 5 słoików (po 200 ml)

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Konfitura brzoskwiniowa z cukinią

Składniki:

750 g brzoskwiń (bez pestek i skóry)
800 g cukinii
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć, obrać ze skóry, wypestkować, odważyć 500 g i rozdrobnić.

Cukinię umyć, obrać ze skóry, przekroić wzdłuż, usunąć pestki, odważyć 500 g i zetrzeć na tarce na drobne wiórki.

Składniki przełożyć do garnka. Dodać Żelfix 2:1, doprowadzić do zagotowania i gotować jeszcze dwie minuty cały czas mieszając.

Gotową konfiturę nałożyć do wyparzonych słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Ułożyć do góry dnem na ok. 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Konfitura brzoskwiniowa z cukinią

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 193kJ
46kcal
402kJ
96kcal
Tłuszcz 0.06g 0.12g
Węglowodany 11.45g 23.86g
Białko 0.43g 0.90g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt