PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Galaretka wiśniowa

Fantazja wiśniowa w formie galaretki

ok. 5 słoików (po 200 ml)

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Galaretka wiśniowa

Składniki:

1300 g wiśni
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, usunąć szypułki, wypestkować, zebrać sok.

Owoce i sok przełożyć do garnka i podgotować 3 minuty.

Wiśnie odcedzić zbierając sok. Zebrany sok dopełnić wodą do 900 ml, przelać do garnka, dodać cukier żelujący i doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 2 minut.

Gorącą galaretkę nakładać do wyparzonych słoików. Słoiki szczelnie zamknąć i ułożyć do góry dnem, pozostawić do wystudzenia.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Galaretka wiśniowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 205 kJ
49 kcal
502 kJ
120 kcal
Tłuszcz 0.13 g 0.32 g
Węglowodany 11.93 g 29.10 g
Białko 0.29 g 0.71 g