
Relish z cukinii, papryki i brzoskwiń
ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
20 min
Słodko - kwaśny sos, który pasuje do dań z mięsem
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Składniki
400 g
cukinii (młodej)
2 szt.
papryki czerwonej
300 g
brzoskwiń (bez pestek i skóry)
3 ziarna
jagód jałowca
100 ml
octu winnego
300 ml
soku pomarańczowego
75 g
rodzynek
1 opak.
350 g
cukru
1 szczypta
soli
1 szczypta
pieprzu
1 szczypta
papryki ostrej
Zobacz produkty
Wskazówki
1
1 porcja = 25 g
Przygotowanie:
Czas pracy :
20 min
Sposób przygotowania
Cukinię umyj, obierz, pokrój w kostkę, odważ 400 g. Paprykę umyj, oczyść, usuń pestki, pokrój w kostkę. Brzoskwinie umyj, natnij, sparz, obierz ze skórki, usuń pestki, pokrój na kawałki. Ziarna jałowca zmiażdż. Wszystkie składniki przełóż do garnka, zagotuj i gotuj jeszcze 5 min. Odłóż 1/3 masy, przestudź i zmiksuj mikserem, końcówką do rozdrabniania. Połącz z pozostałym relishem, ponownie zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Gorący relish nakładaj do wyparzonych słoików, zakręć szczelnie pokrywki. Słoiczki ustaw na ok. 5 min. do góry dnem.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Dżem truskawkowo-rabarbarowy![]()

40 MinŚredni
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 MinŚredni
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
Ketchup![]()

40 MinŚredni
Ketchup
40 MinŚredni
Ketchup
Wykwintny dżem z czarnych porzeczek![]()

40 MinŚredni
Wykwintny dżem z czarnych porzeczek
40 MinŚredni
Wykwintny dżem z czarnych porzeczek
Powidła z czarnego bzu![]()

40 MinŚredni
Powidła z czarnego bzu
40 MinŚredni
Powidła z czarnego bzu
Relish prowansalski![]()

40 MinŚredni
Relish prowansalski
40 MinŚredni
Relish prowansalski
Relish z nektarynek, papryki i cebuli![]()

40 MinŚredni
Relish z nektarynek, papryki i cebuli
40 MinŚredni
Relish z nektarynek, papryki i cebuli
Galaretka wiśniowa![]()

40 MinŚredni
Galaretka wiśniowa
40 MinŚredni
Galaretka wiśniowa