PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Galaretka winogronowa z miętą

Smak letnich winogron z nutką orzeźwiającej mięty

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Galaretka winogronowa z miętą

Składniki:

1000 ml soku z białych winogron
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
5 g mięty (posiekane listki)
1 szt. cytryny (sok z cytryny)

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Sok winogronowy wlać do garnka, wsypać cukier żelujacy. Ciągle mieszając doprowadzić do zagotowania i gotować jeszcze przez 2 minuty.

Garnek zestawić z ognia, mieszać do zaniku piany, dodać sok z cytryny i listki mięty.

Gorącą galaretkę nakładać po brzegi do wyparzonych słoików, szczelnie je zamknąć, ustawić do góry dnem.

Słoiki podczas studzenia co chwilę obracać, aby listki mięty równomiernie rozłożyły się w galaretce.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Galaretka winogronowa z miętą

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 222kJ
53kcal
586kJ
140kcal
Tłuszcz 0.06g 0.16g
Węglowodany 12.93g 34.03g
Białko 0.16g 0.42g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!