
Piccalilli
ok. 7 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Wykwintny sos warzywny, o słodko - kwaśnym smaku
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Składniki
500 g
kalafiora
100 g
białej kapusty
150 g
papryki czerwonej
150 g
papryki żółtej
100 g
papryki pomarańczowej
300 g
cebuli czerwonej
200 g
marchwi
250 ml
wody
0,5 łyżeczki
pieprzu kolorowego
4 łyżki
cukru
1 opak.
250 ml
octu winnego
8 łyżek
musztardy ziarnistej
Zobacz produkty
Wskazówki
1
1 porcja = 25 g
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
1
Sposób przygotowania
Kalafior podzielić na różyczki, kapustę poszatkować. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w słupki. Cebulę i marchew obrać, pokroić w słupki. Warzywa przełożyć do garnka, wlać wodę. Dodać sól, pieprz i cukier.
Gotować 10-12 min. Wsypać Żelfix, dodać musztardę, ocet winny, dokładnie wymieszać. Gotować jeszcze 3 min. ciągle mieszając.
Gorące Piccalilli nałożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Ułożyć do góry dnem na ok. 5 min.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Dżem truskawkowy z nektarynką![]()

40 MinŚredni
Dżem truskawkowy z nektarynką
40 MinŚredni
Dżem truskawkowy z nektarynką
Konfitura z wiśni z Żelfixem 2:1![]()

40 MinŚredni
Konfitura z wiśni z Żelfixem 2:1
40 MinŚredni
Konfitura z wiśni z Żelfixem 2:1
Wykwintny dżem z czarnych porzeczek![]()

40 MinŚredni
Wykwintny dżem z czarnych porzeczek
40 MinŚredni
Wykwintny dżem z czarnych porzeczek
Powidła śliwkowe z Żelfixem![]()

40 MinŚredni
Powidła śliwkowe z Żelfixem
40 MinŚredni
Powidła śliwkowe z Żelfixem
Mus truskawkowy![]()

20 MinŚredni
Mus truskawkowy
20 MinŚredni
Mus truskawkowy
Porzeczkowa konfitura do mięs z dodatkiem Żelfixu![]()

40 MinŚredni
Porzeczkowa konfitura do mięs z dodatkiem Żelfixu
40 MinŚredni
Porzeczkowa konfitura do mięs z dodatkiem Żelfixu
Konfitura porzeczkowa z marchewką![]()

40 MinŚredni
Konfitura porzeczkowa z marchewką
40 MinŚredni
Konfitura porzeczkowa z marchewką