
Wykwintny dżem z czarnych porzeczek
ok. 5 słoików (po 200 ml)
Średni
40 min
Smak czarnych porzeczek i czerwonego wina
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Składniki
1000 g
porzeczek czarnych
1 opak.
350 g
cukru
100 ml
słodkiego, czerwonego wina
Zobacz produkty
Wskazówki
1
1 porcja = 25 g
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
Sposób przygotowania
Czarne porzeczki umyj, odsącz, odszypułkuj, przełóż do garnka, wsyp Żelfix, mieszając doprowadź do wrzenia, wsyp cukier i gotuj stale mieszając jeszcze przez 3 minuty. Zestaw z ognia, wlej wino i wymieszaj. Dżem nałóż do wyparzonych słoików, szczelnie zamknij i odstaw na ok. 1/2 h do góry dnem.
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Konfitura brzoskwiniowa z cukinią![]()

20 MinŚredni
Konfitura brzoskwiniowa z cukinią
20 MinŚredni
Konfitura brzoskwiniowa z cukinią
Konfitura wiśniowo-jeżynowa![]()

40 MinŚredni
Konfitura wiśniowo-jeżynowa
40 MinŚredni
Konfitura wiśniowo-jeżynowa
Relish z cukinii, papryki i brzoskwiń![]()

20 MinŚredni
Relish z cukinii, papryki i brzoskwiń
20 MinŚredni
Relish z cukinii, papryki i brzoskwiń
Mix pomidorowo-paprykowy![]()

20 MinŚredni
Mix pomidorowo-paprykowy
20 MinŚredni
Mix pomidorowo-paprykowy
Relish z papryki, ananasa i zielonej cebulki![]()

40 MinŚredni
Relish z papryki, ananasa i zielonej cebulki
40 MinŚredni
Relish z papryki, ananasa i zielonej cebulki
Dżem z mirabelek z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera![]()

20 MinŚredni
Dżem z mirabelek z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera
20 MinŚredni
Dżem z mirabelek z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera