PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem wiśniowo-czereśniowy z cytrynówką

Dżem z wiśni i czereśni z cytrynówką

5 słoików (po 200 ml)

łatwe 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem wiśniowo-czereśniowy z cytrynówką

Składniki:

750 g wiśni (bez pestek)
250 g czereśni (bez pestek)
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
20 ml cytrynówki

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Owoce umyj, wypestkuj i pokrój na małe kawałki. Następnie przełóż je do garnka i wsyp cukier żelujący, dokładnie wymieszaj i cały czas mieszając doprowadź do wrzenia. Gotuj 5 minut, a pod koniec gotowania dodaj cytrynówkę i dokładnie wymieszaj. Garnek zdejmij z ognia i jeśli utworzyła się piana to zdejmij ją łyżką. Gotowy dżem przełóż do wyparzonych słoików, zakręć pokrywki i postaw słoiki do góry dnem na 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem wiśniowo-czereśniowy z cytrynówką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 201kJ
48kcal
586kJ
140kcal
Tłuszcz 0.09g 0.27g
Węglowodany 11.33g 33.34g
Białko 0.23g 0.68g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!