PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem truskawkowo-czereśniowy

Dżem z trsukawek i czereśni z Żelfixem 2:1

5 słoików (po 200 ml)

łatwe 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem truskawkowo-czereśniowy

Składniki:

750 g truskawek (bez szypułek)
250 g czereśni (bez pestek)
1 opak. Żelfixu 2:1 Dr. Oetkera
500 g cukru

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Owoce umyj i osusz. Truskawki odszypułkuj, a czereśnie wypestkuj. Owoce pokrój na małe kawałki, przełóż do garnka, wsyp zawartość opakowania Żelfixu i dokładnie wymieszaj. Garnek umieść na ogniu. Ciągle mieszając doprowadź do wrzenia. Dodaj cukier i cały czas mieszajac czekaj do momentu, aż znowu się zagotuje. Gotuj jeszcze przez ok. 1 minutę. Usuń pianę z wierzchu i przełóż dżem do wcześniej wyparzonych słoików. Pozostaw na 5 minut do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem truskawkowo-czereśniowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 260kJ
62kcal
687kJ
164kcal
Tłuszcz 0.76g 2.00g
Węglowodany 15.29g 40.24g
Białko 1.36g 3.58g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!