PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem śliwkowy z brzoskwiniami i wanilią

Perfekcyjne połączenie śliwek z brzoskwiniami i nutą wanilii

5 słoików (po 200 ml)

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem śliwkowy z brzoskwiniami i wanilią

Składniki:

600 g brzoskwiń
600 g śliwek Renklod
1 opak. Cukry żelujące 2:1 Dr. Oetkera
1 opak. Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Brzoskwinie obierz ze skórki, wypestkuj. Odważ 500 g i pokrój na kawałki. Śliwki wypestkuj, również odważ 500 g. Umieść w kielichu blendera, zmiksuj. Przelej do garnka, wymieszaj z pokrojonymi brzoskwiniami i cukrem żelującym. Laskę wanilii natnij wzdłuż, łyżką wybierz ziarenka i dodaj je, razem z laską, do owoców. Cały czas mieszając, zagotuj dżem. Po upływie 5 minut usuń laskę i przelej do słoiczków. Odstaw na 1/2 h do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem śliwkowy z brzoskwiniami i wanilią

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 268kJ
64kcal
620kJ
148kcal
Tłuszcz 0.07g 0.15g
Węglowodany 15.90g 36.98g
Białko 0.26g 0.60g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej