PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem śliwkowy z brzoskwiniami i wanilią

Perfekcyjne połączenie śliwek z brzoskwiniami i nutą wanilii

5 słoików (po 200 ml)

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem śliwkowy z brzoskwiniami i wanilią

Składniki:

600 g brzoskwiń
600 g śliwek Renklod
1 opak. Cukry żelujące 2:1 Dr. Oetkera
1 opak. Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Brzoskwinie obierz ze skórki, wypestkuj. Odważ 500 g i pokrój na kawałki. Śliwki wypestkuj, również odważ 500 g. Umieść w kielichu blendera, zmiksuj. Przelej do garnka, wymieszaj z pokrojonymi brzoskwiniami i cukrem żelującym. Laskę wanilii natnij wzdłuż, łyżką wybierz ziarenka i dodaj je, razem z laską, do owoców. Cały czas mieszając, zagotuj dżem. Po upływie 5 minut usuń laskę i przelej do słoiczków. Odstaw na 1/2 h do góry dnem.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem śliwkowy z brzoskwiniami i wanilią

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 268 kJ
64 kcal
620 kJ
148 kcal
Tłuszcz 0.07 g 0.15 g
Węglowodany 15.90 g 36.98 g
Białko 0.26 g 0.60 g