Laska wanilii z Wysp Pacyfiku
Zawiera: 2.6 g
Wanilia, odmiana tahitensis, z Wysp Pacyfiku ceniona jest za delikatny, aromatyczny smak i intensywny waniliowy zapach z owocowo - kwiatową nutą.
Wskazówka dotycząca przygotowania
1. Aby wydobyć najbardziej aromatyczny miąższ wraz z ziarenkami wanilii, należy przekroić laskę wanilii wzdłuż, delikatnie rozchylić i wydobyć zawartość nożem lub łyżeczką. 2. Zastosowanie: podkreśla smak zarówno potraw słodkich jak i słonych: deserów, ciast, kompotów, sosów, a także dań mięsnych.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Sernik domowy z wanilią![]()

110 Min
Sernik domowy z wanilią
110 Min
Sernik domowy z wanilią
Adwokat z wanilią![]()

20 Min
Adwokat z wanilią
20 Min
Adwokat z wanilią
Waniliowy placek serowy z brzoskwiniami i kokosem![]()

135 Min
Waniliowy placek serowy z brzoskwiniami i kokosem
135 Min
Waniliowy placek serowy z brzoskwiniami i kokosem
Klasyczny Creme Brulee![]()

100 Min
Klasyczny Creme Brulee
100 Min
Klasyczny Creme Brulee
Budyniowa tarta z brzoskwiniami i wanilią![]()

80 Min
Budyniowa tarta z brzoskwiniami i wanilią
80 Min
Budyniowa tarta z brzoskwiniami i wanilią
Waniliowy tort z białą czekoladą i malinami![]()

95 Min
Waniliowy tort z białą czekoladą i malinami
95 Min
Waniliowy tort z białą czekoladą i malinami
Pierś kaczki z sosem żurawinowo waniliowym![]()

60 Min
Pierś kaczki z sosem żurawinowo waniliowym
60 Min
Pierś kaczki z sosem żurawinowo waniliowym
Pancakes![]()

40 Min
Pancakes
40 Min
Pancakes
Sałatka z gruszkami, serem i sosem waniliowym![]()

40 Min
Sałatka z gruszkami, serem i sosem waniliowym
40 Min
Sałatka z gruszkami, serem i sosem waniliowym