PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem rabarbarowo malinowy z limonką

Oryginalne połączenie w dżemie – rabarbar, malina i limonka

5 słoików (po 200 ml)

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem rabarbarowo malinowy z limonką

Składniki:

600 g rabarbaru
750 g malin
1 szt. limonek
1 opak. Cukry żelujące 2:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Rabarbar dobrze oczyść, obierz ze skórki i odważ 500 g. Maliny zblenduj i przetrzyj przez sito, pozbywając się pestek, odważ 500 g. Pokrojony w jednocentymetrowe plastry rabarbar przełóż do garnka, dodaj przetarte maliny, wyciśnięty sok z połowy limonki oraz cukier żelujący i wymieszaj. Całość zagotuj, mieszając od czasu do czasu. Po ok. 3 minutach przelej do wyparzonych wcześniej słoiczków. Odstaw do góry dnem na ok. ½ h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem rabarbarowo malinowy z limonką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 234kJ
56kcal
490kJ
117kcal
Tłuszcz 0.07g 0.16g
Węglowodany 15.26g 31.79g
Białko 0.34g 0.72g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej