PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem rabarbarowo malinowy z limonką

Oryginalne połączenie w dżemie – rabarbar, malina i limonka

5 słoików (po 200 ml)

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem rabarbarowo malinowy z limonką

Składniki:

600 g rabarbaru
750 g malin
1 szt. limonek
1 opak. Cukry żelujące 2:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Rabarbar dobrze oczyść, obierz ze skórki i odważ 500 g. Maliny zblenduj i przetrzyj przez sito, pozbywając się pestek, odważ 500 g. Pokrojony w jednocentymetrowe plastry rabarbar przełóż do garnka, dodaj przetarte maliny, wyciśnięty sok z połowy limonki oraz cukier żelujący i wymieszaj. Całość zagotuj, mieszając od czasu do czasu. Po ok. 3 minutach przelej do wyparzonych wcześniej słoiczków. Odstaw do góry dnem na ok. ½ h.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem rabarbarowo malinowy z limonką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 234 kJ
56 kcal
490 kJ
117 kcal
Tłuszcz 0.07 g 0.16 g
Węglowodany 15.26 g 31.79 g
Białko 0.34 g 0.72 g