PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Delikatna tarta z owocami bezglutenowa

Kruche ciasto w połączeniu z pysznym, budyniowym kremem i owocami.

12 porcji

średni 80 min

Składniki

Składniki

do przepisu Delikatna tarta z owocami bezglutenowa

Ciasto:

50 g mąki ryżowej
30 g mąki kokosowej
30 g mąki ziemniaczanej
30 g mąki kukurydzianej
30 g wiórków kokosowych
1 opak. Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Bez glutenu Dr. Oetkera
30 g cukru pudru
1 szt. jajek
70 g masła
1 szczypta soli

Nadzienie:

2 opak. Budyniu smak waniliowy Bez glutenu Dr. Oetkera
700 ml mleka roślinnego (może być kokosowe)
4 łyżki cukru

Do dekoracji:

100 g malin
50 g borówek amerykańskich
100 g truskawek
o 8 - 12 listki mięty

preparation

Przygotowanie

1

Spód

Piekarnik nagrzej do 180 stopni, formę na tartę o średnicy 24 cm wysmaruj masłem i posyp mąką kokosową. Do miski włóż wszystkie składniki, zagnieć ciasto. Ciasto rozwałkuj i przełóż do formy ugniatając brzegi. Nakłuj widelcem spód tarty, wstaw do lodówki na ok. 15 minut. Następnie wyłóż papierem do pieczenia, wysyp fasolą i wstaw do piekarnika. Po 10 minutach zdejmij fasolę i papier, piecz jeszcze 15 minut do zrumienienia.

Piekarnik gazowy:  o 180 °C

Czas pieczenia: 25 min.

2

Upieczony spód odstaw do wystudzenia na kratkę.

3

Nadzienie

Przygotuj budyń. Odlej część mleka, dodaj cukier i rozpuść w nim budynie .Pozostałą część mleka zagotuj, dodaj rozpuszczone budynie , mieszając zagotuj aż masa zgęstnieje. Budyń odstaw do przestygnięcia.

4

Budyń wyłóż na wystudzony spód tarty, udekoruj owocami i miętą.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Delikatna tarta z owocami bezglutenowa

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 833kJ
199kcal
695kJ
166kcal
Tłuszcz 9.00g 7.50g
Węglowodany 29.38g 24.48g
Białko 2.52g 2.10g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt