
Kruche babeczki z budyniem bananowym i truskawkami
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na czekoladowy spód zagnieć na jednolite ciasto, zawiń w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez ok. 30 - 40 minut. Foremki do tartaletek o śr. 6 cm wysmaruj masłem. Ciasto rozwałkuj, a następnie wykrawaj z niego koła nieco większe niż średnica foremki. Wylepiaj foremki i włóż do lodówki do schłodzenia na ok. 30 minut.
Foremki wstaw do pieca na blasze z wyposażenia piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia. Po wystudzeniu wyjmij babeczki z foremek.
Z 300 ml zimnego mleka odlej 100 ml i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przełóż do salaterki i wystudź. Schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno, dodaj ją stopniowo do wystudzonego budyniu i krótko zmiksuj na najwyższych obrotach.
Gotowy krem przełóż do babeczek i udekoruj plasterkami truskawek.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Babeczki na Halloween - Bal u Sowy

Sernik Słony Karmel na dużą blaszkę

Babeczki w kratkę

Sernik dyniowy z sosem toffi

Krajanka z kremem budyniowym

Kruche babeczki z kajmakiem i bitą śmietaną
